Blog

2024

NOMINATIE VvAA FONDS: Het netwerk is genomineerd voor de VvAA Fonds, een mooie erkenning. Lees en volg de VvAA site en duim voor ons. Hieronder zie je de blije gezichten van het netwerk bij speeltuin Kitskenberg!

NETWERKBIJEENKOMST op 12 april in de middag vanaf 13:30 bij speeltuin Kitskenberg in Roermond, wij kijken ernaar uit om alle netwerkpartners weer te zien! Kruisbestuiving van kennis, laat je inspireren door de sprekers maar ook voortborduren op acties en inzichten ontstaan tijdens het lustrumcongres. Crowdfunding is gestart, alle bijdragen zijn welkom via Ideal of scan de code.

WEEK VAN DE RECHTVAARDIGE STRAAT, JURY REIKT EEN PRIJS UIT: De week van 8-12 april is ook de week van de Rechtvaardige Straat, laten we de fysieke/buitenspeelomgeving toegankelijk en veilig maken voor alle jeugd! Kennen jullie nog de acties van de pressiegroep ‘Stop de kindermoord’? Kinderen veilig op straat laten spelen was en is nog steeds utopie. Is jouw straat een straat waar autoverkeer voorrang heeft en waar er weinig of geen (stoep)ruimte is voor kinderen om te spelen? Dan kan je je straat nomineren voor de meest onrechtvaardige straat van Nederland. Maar ook als je straat wel een goed voorbeeld is, kan een nominatie worden ingediend. Zegt ’t voort!

FESTIVAL Anders kijken, van denken naar doen, de toekomstbestendigheid van het sociale domein, LCGW festival op 6-7 maart 2024 in Emmen. Netwerk Zicht op Buiten doet mee met ‘Kinderen naar buiten‘, schrijf je in!

UPDATE LEEFSTIJLTIPS 0-4 JAAR, 4-12 JAAR, 12-18 JAAR (Linda Kramer, jeugdarts KNMG)

LESSONS LEARNED (AIOS BLIKT TERUG OP HET LUSTRUMCONGRES)

2023

Flora van Laarprijs 2023: Vol trots ontving het netwerk Zicht op Buiten de Flora van Laarprijs 2023! Kijk naar de speech en blije winnaars hier.

23 november 2023: Het was een inspirerend lustrumcongres ‘Twee uur per dag naar buiten. Hoe dan?!’ De deelnemers hebben geluisterd naar de inspirerende sprekers, met passie de inhoud met elkaar besproken en er zijn meerdere actielijnen uitgewerkt!

mei 2023: Netwerkbijeenkomst in een groene omgeving, we laten ons verrassen! Dank aan Jantje Beton voor de logistieke ondersteuning en welkom nieuwe directeur Oogfonds Meta Neeleman.

januari 2023: Infoblad leefstijltips voor ouders van jonge kinderen, met dank aan Linda Kramer, jeugdarts in opleiding

2022

december 2022: Luister naar het gesprek met Eef van der Worp: Verziend – De Myopie podcast over o.a. het netwerk ‘Zicht op Buiten’ en preventie.

juli 2022: Aftrap Oogfonds Campagne: KNIKKER MYOPIE DE WERELD UIT! https://oogfonds.nl/nieuws/koningin-maxima-lanceert-campagne-myopie/

In gesprek over 20-20-2